Happlify: the best shopping guide + blog

Wie droomt er nou niet van zacht en glanzend haar? Soms lijkt het een onmogelijke opgave, maar met een paar eenvoudige aanpassingen kun je jouw haar er prachtig uit laten zien. Hier zijn 4 tips om jouw haar weer te laten stralen.

Eucalyptus shampoo voor een frisse start

Wil je je haar echt laten stralen? Probeer dan eens eucalyptus shampoo. Deze shampoo staat bekend om zijn grondige reiniging en verfrissende geur. Door regelmatig eucalyptus shampoo en andere producten, zoals shampoobars, te gebruiken, verwijder je ophopingen van vuil en producten, waardoor je haar er schoner en gezonder uitziet. Zo begint je haar elke dag fris en fruitig.

Hitte? Bescherm je haar!

We weten allemaal dat föhns, stijltangen en krultangen geweldige hulpmiddelen zijn om je haar in model te brengen, maar ze kunnen ook veel schade aanrichten. Voorkom dat je haar droog en breekbaar wordt door een hittebeschermende spray of serum te gebruiken. Deze producten vormen een schild om je haar, zodat je zonder zorgen kunt stylen.

Intensieve conditioner voor een vochtboost

Als je op zoek bent naar echt zacht en glanzend haar, dan is een intensieve conditioner je beste vriend. Na het wassen met shampoo, breng je een conditioner aan die past bij jouw haartype. Laat het een paar minuten intrekken en spoel het dan uit met warm water. Deze extra hydratatie maakt je haar niet alleen zachter, maar geeft het ook een gezonde glans.

Een van de beste manieren om je haar zacht en glanzend te houden tijdens de zomermaanden is door een wekelijkse diep conditionerende behandeling toe te passen. Kies voor een product dat rijk is aan natuurlijke oliën zoals arganolie, kokosolie of jojoba-olie. Deze oliën voeden en hydrateren je haar intensief, waardoor het minder snel uitdroogt door de zon en het zout- of chloorwater. Breng de conditioner royaal aan op je haar, concentreer je vooral op de punten, en laat het minstens 20 minuten intrekken voordat je het uitspoelt met koud water. Dit helpt de haarschubben te sluiten, waardoor je haar gladder en glanzender wordt. Vergeet ook niet om een leave-in conditioner of haarserum te gebruiken voor extra bescherming en glans gedurende de dag.

Zachtjes borstelen en natuurlijk drogen

Overmatig borstelen en agressieve styling kunnen je haar flink beschadigen, waardoor het er dof en pluizig uitziet. Gebruik liever een brede kam of een zachte borstel om je haar voorzichtig uit te kammen. Vermijd strakke elastiekjes die je haar breken en laat je haar zoveel mogelijk natuurlijk drogen. Als je toch styling tools moet gebruiken, probeer dan de hitte laag te houden.

Met deze tips krijgt je haar de zorg en aandacht die het verdient. Voordat je het weet, heb je weer die zachte en glanzende lokken waar je altijd van gedroomd hebt. Blijf ook voldoende water drinken en eet gezond; wat je van binnenuit doet, is net zo belangrijk voor de gezondheid van je haar. Vergeet niet om regelmatig de dode punten te laten knippen bij de kapper. Zo behoud je de frisheid en vitaliteit van je haar. Neem ook af en toe een haarmasker voor extra verzorging en glans.

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.