Happlify: der beste Einkaufsführer + Blog

Ook al leid je een druk en hectisch leven, toch moet je op z’n tijd ontspannen om alle ballen hoog te kunnen houden. Op de bank neerploffen en een serie kijken is eventjes leuk om tot rust te komen. Maar dat geeft op den duur toch weinig voldoening. Hier word je rusteloos van en verveelt erg snel. Waar je veel energie uithaalt en voorkomt dat je een burn-out krijgt is een hobby of het volgen van workshops. Het moet natuurlijk wel echt iets zijn dat bij je past en waarbij je volledig kunt ontspannen. We hebben een aantal suggesties voor jou op een rijtje gezet.

Leuke en ontspannende workshops

Een workshop volgen is een goede manier om te kijken of een hobby wel echt bij je past. Vind je het leuk om in de natuur te fotograferen maar kan je die bijzondere vogel of zeldzame bloem niet zo mooi op de gevoelige plaat vastleggen? Tijdens een workshop fotografie leer je de fijne kneepjes van het vak van een echte professional. Of wat te denken van een djembe workshop? Samen met anderen leer je het Afrikaanse instrument te bespelen waarbij het prachtige ritme dat het voortbrengt heel ontspannend werkt. Even de zorgen van alledag vergeten en jezelf verliezen in het opzwepende tromgeroffel, heerlijk!

Wandelen als hobby

Een hobby kun je in groepsverband uitvoeren of solo, net wat jij prettig vindt. Wanneer je lekker ontspant tijdens een wandeling is het een goed idee om dit wekelijks een aantal keren te doen. Dit kan je samen met anderen doen maar, wanneer je dat prettiger vindt, ook alleen. Je moet je niet verplicht voelen om samen met anderen iets te ondernemen. Wordt jouw hoofd helemaal leeg wanneer je in stilte een wandeling maakt en kom je bruisend van de energie naderhand weer thuis? Dan moet je dat gewoon doen. Door toe te geven aan datgene wat voor jou fijn voelt kun je stress voorkomen.

Ontdek je eigen creativiteit

Waar de een ontspant tijdens het tuinieren of sporten, wordt een ander helemaal ‘zen’ door te priegelen met naald en draad. Borduren, schilderen, sieraden maken of boetseren kunnen ook heel rustgevend en ontspannend werken. Probeer verschillende dingen uit en ontdek daarbij ook dat je misschien veel creatiever bent dan je eigenlijk denkt. Wie weet, schuilt er wel een Picasso 2.0 in jou. Het belangrijkste is dat je jezelf bij het uitoefenen van een hobby geen druk oplegt. Het mag best inspannend zijn, maar het uiteindelijke doel is dat het jou voldoening geeft en je heerlijk ontstrest.

De links op onze website kunnen gesponsord zijn, zie voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachte, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen.

Diese Website ist durch reCAPTCHA geschützt und es gelten die allgemeinen Geschäftsbedingungen und Datenschutzbestimmungen von Google.