Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Zo heb je wél een vrolijke stranddag - 5 tips van een strandbewoner

  • 4 min leestijd

Zo na midden mei gaat het hier kriebelen, dan liggen we het liefst elke dag in zee. Met surfboard of bodyboard of gewoon met niks op het einde van de dag springend in de golven en de ondergaande zon. Strandleven (op Scheveningen) is geweldig kan ik je vertellen, maar dat heb ik vast al talloze keren gedaan. Als strandmens weet ik inmiddels dat je maar een paar essentials hoeft te hebben voor een leuke dag. Dat scheelt een hoop gesleep en gedoe en zo wordt ook jouw stranddag vrolijk en bovendien een mooie herinnering forever! En mooie herinneringen zijn eenvoudigweg de grootste geluksmakers! Daarom bij deze mijn vijf tips.

Tip 1 - Safety first

Niet de leukste tip, wel de belangrijkste. Want hoe mooi en leuk het strand en de zee ook zijn, de zee geeft en neemt. Weet daarom wat over de strandvlaggen én over stroming en muien. Hieronder zie je de strandvlaggen van de Reddingsbrigade. Algemene regel: als er geen vlaggen zijn, is er ook geen Reddingsbrigade. Dus zie je een vlag dan is dat al fijn, maar weet wat deze betekent. Het beste ga je zwemmen tussen twee rood-gele vlaggen.

Betekenis strandvlaggen reddingsbrigade

🌞 Ook voor je veiligheid natuurlijk: de juiste factor zonnebrandcrème. Gebruik minstens factor 30 en smeer jezelf elke 2 uur opnieuw in. Kies een waterproof spray voor het strand. Voor kinderen zou ik zelf voor factor 50 gaan.

Tip 2 - Schep + emmertje

Vergeet de paarse opblaas-krokodillen, moeilijke vliegers, tennissetjes en andere pakezel last. Geloof me, meer dan een emmer en een schep heeft een kind niet nodig voor een dagje strand. Kuilen graven, kastelen bouwen, geulen scheppen, kwallen pletten, visjes vangen, het gaat er allemaal mee. Schelpen zoeken en het kasteel ermee behangen is hier favoriet. Een serieuze kuil graaf je trouwens met een serieuze strandschep.

Tip 3 - De mooiste bikini ever

Ja, want mama wil ook wat oké?! En een strandbody is anybody. Voel je je niet strand ready, denk dan aan the bigger picture. Stranddagen zijn herinneringen for life. Dus maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk om tóch te gaan. Bij mij werkt een mooie bikini of badpak altijd, eventueel met een vrolijke pareo (omslagdoek). Het is wel belangrijk dat je voor goed passende badmode gaat, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over een in de golven verdwijnende top of broek. Kijk voor de leukste bikini's en badpakken, in alle maten, eens bij LASCANA. Ontharen doe je trouwens het beste rustig (!) een dagje van te voren. Want geloof me op mijn woord: zout bijt in pas geschoren benen.

Tip 4 - Strandkleed en poncho

Je kan natuurlijk op je handdoek gaan zitten, maar wij zweren bij een vierkant strandkleed van fleece en een plastic onderkant. Die zet je vast met wat bagage en jezelf en is groot genoeg voor een paar bibberende en watermeloen etende kids.

Wij hebben hier thuis allemaal een strandponcho. Op slippers en in badkleding gaan we naar het strand. Na het zwemmen gooien we de badponcho over ons heen en klaar is Kees. Geen gedoe met natte zandvoeten in je onderbroek en niet exposed in je nakie je evenwicht verliezen bij het omkleden. I-de-aal.

Tip 5 - Water en watermeloen

Friet, ijs en andere ongein vind je wellicht langs de complete kust. Je kunt er altijd je dagje mee afsluiten als je niet naast het strand woont natuurlijk. Maar wij nemen vaak zelf ook wel wat snacks mee. Dat zijn vooral dingen om de dorst mee te lessen, want van in de zoute zee spelen krijgt je DORST! Dus gaan er navulbare waterbidons mee met ijskoud water (fungeert meteen als koelelement) en in de zomer altijd een grote zak voorgesneden watermeloen. Een rol Mentos en een pak Sultana voor een langere middag is ook fijn. Maar meer en moeilijker hoeft het eigenlijk niet. Door de hitte wordt toch alles prut.

Watermeloen op het strand

Meer over veiligheid (want muien en stroming)

Long story short: wij altijd hoe de vrachtschepen voor anker liggen. Het anker zit aan de voorzijde van een ship. Het schip ligt dus altijd met de voorkant tegen de stroming in. Zo zie je ongeveer hoe de stroming die dag staat. Dat voel je ook als je in zee staat. Als kinderen gaan spelen in de zee zul je zien dat ze altijd afdwalen met de stroming mee. Hoe je hiermee omgaat is afhankelijk van de leeftijd en strandervaring van je kind, maar zorg dat je samen een oriëntatie punt afspreekt, houd oogcontact en laat je mobiel in je tas. Meer over stroming en muien kun je hier meer lezen: Veilig op het strand

Stroming en muien Noordzee

Last but not least: de (strand)surfregel

"Verlaat het strand altijd schoner dan je het aantrof", zo luidt deze regel die ik leerde tijdens mijn eerste surfles. Na een drukke zomerdag zou je denken dat iedereen daar precies andersom over denkt. Maar wij nemen altijd onze rotzooi mee, inclusief minimaal drie dingen aan afval dat niet op het strand hoort. Het lege plastic zakje van de watermeloen wordt meestal volgepropt. Een mooie gewoonte voor jezelf én om je kind mee te geven.

🏄‍♀️ Over surfen gesproken, de leukste surfschool van Scheveningen vind je op de Pier, dat is Surfscool. Losse lessen voor volwassenen en kids, surfkampen, suppen en boards huren, het kan hier allemaal.

Heb jij nog een leuke strandtip? Laat het ons weten!
 

Mariko Naber

Auteur - Mariko Naber
Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Sell your stuff online, branding agency Loaded ink BNO en Atelier Naber. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice 💛 

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Zoeken