Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Hoe lang denk jij dat je dagelijks op social media zit?

  • 3 min leestijd

Things just got REAL. Want in 2022 was de gemiddelde Nederlander 40 dagen zoet met social media. 1,5 maand kwijt aan... ja aan wat eigenlijk?! Stel je nou eens voor dat je dat zou kunnen halveren... Hoeveel tijd houd je dan wel niet over voor échte connectie, meer creativiteit en mooie herinneringen. Want dát gebeurt er als je niet online bent. Sterker nog: een week minder social media zorgt al voor afname van gevoelens van depressie en angst. (bron: University of Bath | Newcom)

Van de week werd ik weer door EditieNL geÏnterviewd over stoppen met social media en wat je dat brengt. Veel kan ik je alvast verklappen. Sinds 14 november 2018 verminderde ik zelf mijn social media gebruik drastisch en daar ben ik nog steeds heel happy mee. Lees en zie hierover hier meer. Het interview lees je hier: We willen stoppen met social media, maar doen het niet: 'Het is als een verslaving'.

Hoe digitaal verslaafd ben jij?

Is je mobiel altijd binnen handbereik? Durf je je schermtijd niet te checken? Kun je eigenlijk nog wel zonder... Met 9 korte vragen kom je er eenvoudig achter of je een digitale verslaving hebt. Klik hier en je weet het.

Hoe digitaal verslaafd ben jij? - test

Digital detox

Wil jij ook je tijd op social media minstens halveren? Doe dan als zovelen voor jou deden de Digital detox. Hiermee gaat dat zeker lukken! Want de Digital Detox zorgt direct voor:

  • meer rust in je hoofd
  • minder stress, angstgevoelens en depressiviteit
  • je pakt op persoonlijk niveau je digitale leven aan
  • het levert je meer tijd op die je kunt besteden aan véél belangrijkere dingen

Zoek je inspiratie?

Kijk dan zeker eens deze korte films, docu's en speelfilms. Dit en veel meer vind je in de Digitale detox. Nu tijdelijk te bestellen met €10 korting. Gebruik hiervoor deze code: detox0622

1 - Living the Instagram lie

Wees eens héél eerlijk tegen jezelf: "Are you living an Instagram lie?". Zal ik maar beginnen: ik wel, daarom zie je relatief weinig foto's van mezelf op ons zakelijke Instagram account (en privé al helemaal niet). Want áls je ze ziet dan is het er per ongeluk nét één waar ik (volgens mezelf) wél goed op sta. Met video op Instagram gebruik ik vaak een filter en als mijn wallen te groot zijn, vergeet het dan maar...

Dus ja, ik leef die Instagram leugen wel een beetje. En als je onderstaande video kijkt dan herken je jezelf misschien ook vast wel ergens in.

2 - The Social Dilemma

"Netflix-documentaire The Social Dilemma is huiveringwekkend en een must see", las ik op Elle.com en dat is eerlijk gezegd niet overdreven... Sociale media zijn verslavend, bezorgen ons gezondheidsproblemen en zijn een gevaar voor de democratie. In de Netflix-documentaire The Social Dilemma luiden oud-medewerkers van o.a. Facebook, Instagram, Google en Youtube de noodlok.

Geen nieuws, wel schokkend om het zo duidelijk uitgelegd te krijgen. Social media is een geweldige plek voor verbinding en als kleine(re) ondernemer kun je heel eenvoudig zichtbaar worden. Maar het heeft ook een heel donkere keerzijde waar we niet omheen kunnen. Het is zwaar verslavend (gemaakt) en je wordt als gebruiker blootgesteld aan manipulatie...

3 - The Great Hack

IS social media nou echt zo ehm... 'slecht'?! Nou, als je nog een beetje twijfelt nodig ik je uit deze Netflix documentaire maar eens te kijken: The Great Hack. Kijk en ontdek hoe het databedrijf Cambridge Analytica in de nasleep van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 een symbool werd voor de duistere kant van social media... Kijk hier de trailer. Een eye opener.Wil jij ook meer tijd en minder fomo?

Dit en nog veel meer kijktips, offline ideeën en andere handige tips krijg je als je de Digital detox doet. Bestel nu tijdelijk met €10 korting met code: detox0622

Digital detox

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Zoeken