Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

DIY Halloween Vingerafdruk kunst - Jij hebt alles in huis!

  • 3 min leestijd

Halloween komt eraan! Vier jij het? Halloween is een feestdag die voor mij veel herinneringen met zich meedraagt. Als klein meisje woonde ik in het buitenland, waar Halloween werd gevierd. Verkleed als pompoen, heks of spookje ging ik langs de huizen om mijn zakje met snoep te vullen.

In Nederland begint deze griezelige traditie steeds meer naar binnen te druppelen. Ondanks dat het in onze woonplaats niet echt wordt gevierd vinden wij het wel leuk om Halloween knutsels te maken. De jongens en ik maakten daarom deze kaartjes met Halloween afbeeldingen. Lekker kliederen met verf en daarna tekenen!

Maar… wat is Halloween nou eigenlijk? 

Halloween is een verbastering van het Engelse ‘All- Hallow-Even , dat Allerheiligenavond betekent. Duizenden jaren geleden vierden de Kelten (Ierland) op 31 oktober oudejaarsavond. Zij geloofden dat op 1 november de geesten van de overledenen naar de aarde terugkeerden om warmte en voedsel te zoeken. De Kelten plaatsten de avond ervoor iets lekkers voor hun deur. Ze geloofden dat als de geesten iets te eten aantroffen, ze hen met rust zouden laten en hen zelfs zouden zegenen. Diegene die geen eten aan de deur plaatsten, werden vervloekt. Het feest is in de 19e eeuw door Ierse immigranten naar Amerika gebracht, waar het nog altijd uitgebreid wordt gevierd.Kinderen verkleden zich als iets engs en als het donker wordt bellen of kloppen aan bij de huizen. Wanneer een buurman/-vrouw opendoet roepen ze “Trick or Treat”. Ze zeggen eigenlijk: “geld of je leven” Je moet kiezen: een plagerijtje (trick) of iets lekkers (treat) geven. 

Of je nou wel of niet meedoet aan deze traditie. Deze Halloween kaartjes zijn heel leuk om te maken en… ik weet zeker dat jij alles in huis hebt. 

Wat heb je nodig?

  • (kraft) Kaartjes of karton
  • Verf of stempelinkt
  • Zwarte pen

Zo maak je ze

Stap 1 - Doe wat verf of stempelinkt op je vingertop en stempel daarmee op een kaartje/ stukje karton. Drink een glaasje limonade of een kopje thee en laat ondertussen de verf goed drogen.

De kleuren die wij gebruiken zijn: wit voor de spookjes, groen voor de monsters, lichtgroen voor de heksjes en oranje voor de pompoenen. 

Stap 2 - Teken met een zwarte pen figuurtjes op de vingerafdrukken. Wij hebben gemerkt dat een Sharpie (watervaste pen) het beste werkt.

Je kunt het kaartje nog extra leuk maken door er “Boo!” met mooie letters op te schrijven of een stempel met een leuke tekst te gebruiken. 

 

And that’s it! Zo simpel is het om deze schattige kaartjes te maken. Niet alleen voor de kids is het leuk maar ook voor volwassenen. 

Mocht je nou de smaak te pakken hebben en de 31ste wel snoep gaan uitdelen, dan kun je deze Halloween afdrukjes ook op kleine snoepzakjes maken. 

Tip: Heb je geen verf of stempelinkt in huis? Dan kun je met een viltstift je vingertop inkleuren en dan een afdruk maken papier. 

Happy Halloween!
Liefs van Fleur

Liefs van Fleur

Fleur van Liefsvanfleur
Fleur is fotografe met als specialisatie branding shoots voor creatieve vrouwelijke ondernemers die hun producten (beter) willen verkopen. Daarnaast vind je op haar blog en Instagram regelmatig super leuke DIY projecten (uiteraard prachtig gefotografeerd). Je vindt haar onder de naam Liefs van Fleur.

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Zoeken