Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Dit gedeelte bevat momenteel geen inhoud. Voeg inhoud toe aan deze sectie met behulp van de zijbalk.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

De slaapkamer als ultieme chill plek - 5 tips

  • 4 min leestijd

Wij houden van slapen, van cocoonen, van Netflixen en alle andere zaken waar de slaapkamer prima geschikt voor is. Zeker nu het zo stormt is bijna niets zo lekker als wegkruipen in een dikke rij kussens, een extra dekentje en snacks. Om te chillen als een baas in je bed, hier daarom vijf leuke tips voor een heerlijk relaxte slaapkamer. Enjoy!

Tip 1 - Maak sfeer met kleur

Ook al is het meestal donker in de slaapkamer, als je er met je ogen open uitrust is het toch fijn als je er een sfeervolle plek van maakt. En dát doe je relatief makkelijk met een kleurtje op de muur. In Happlify your life op pagina 38 kun je lezen dat kleur veel doet met je gemoedstoestand. In ziekenhuizen wordt niet voor niets mintgroen op de muur gekwast, de kleur die enorm rustgevend is. En rood is misschien wel de kleur van de liefde, maar het is ook bewezen dat je in een rode kamer eerder geïrriteerd raakt. Niet zo’n relaxte kleur dus voor in je chille slaapkamer. Met groen-blauwe tinten zit je prima als het om rustgevend gaat.

Slaapkamer chillplek

Tip 2 - Geur 

Een goede geur in de slaapkamer doet een hoop. Want geuren zijn onlosmakelijk verbonden met onze emoties. Ook hierover kun je veel meer lezen in het Happlify boek. Als je slaapkamer een subtiele rustgevende geur (bijvoorbeeld lavendel) heeft dan zul je je er eerder op je gemak gaan voelen. Alsof de geur aan je hersenen doorgeeft: dit is de plek om uit te rusten. Dit geurconcept kun je verder doorvoeren naar andere ruimtes en zo krijgt je huis een echte beleving. Geef de keuken bijvoorbeeld een energieke geur zoals sinaasappel of grapefruit. Dat is lekker wakker worden 's morgens bij het ontbijt!

Geur in de slaapkamer

Tip 3 - Investeer in een heerlijk bed

Als je dan toch van plan bent vaker in je bed te hangen, zorg dan voor een goed bed. Één waar je écht uitgeslapen op wakker wordt. Er is tegenwoordig veel keuze als het gaat om bedden, lattenbodems en matrassen. Maar wil je echt lang plezier van een goed en kwalitatief bed, dat ook nog eens mooi in je kamer staat, dan kun je het beste een boxspring kopen. Heerlijke stevige, solide, tijdloze bedden zijn dat, voor jaren plezier. Boxsprings zijn tegenwoordig helemaal naar eigen smaak samen te stellen. Top het bed af met extra sierkussentjes, passend in het kleurthema van de kamer en een leuke, hippe sprei. Zo wordt het een heerlijke plek om uit te rusten van een lange dag werk en een boek te lezen.

Tip 4 - Lezen voor het slapen gaan

We kunnen er niet omheen: het laatste halfuur voor het slapengaan is voor veel mensen het fijnste moment om te lezen. Geen drukte om je heen, alleen jij en het boek op je nachtkastje (en misschien een lieve partner naast je, die vast ook wel een fijn boek te lezen heeft). Zorg er daarom voor dat je altijd een boek op je nachtkastje hebt liggen. Ook mooi meegenomen is dat je na het lezen van een boek vaak sneller in slaap valt. Het is sowieso een stuk beter voor je ogen en hersenen dan het laatste kwartiertje scrollend door je telefoon doorbrengen. Meer lezen dus. Een dikke aanrader! En helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Kijk in je boekenkast, kies jouw mooiste pareltje uit, blok een tijdstip in je agenda en geniet!

Wist je dat er een leeslamp bestaat die slaap bevordert? De lamp filtert blauw licht en dat schijnt slaap te stimuleren. Handig! Verkrijgbaar via Bol.com - Woodro LED Leeslampje €21,95

Tip 5 - Netflix & chill

Of je nu een tv in de slaapkamer hebt of met een laptop of tablet kijkt, Netflixen en cocoonen in je slaapkamer zijn een match made in heaven. Heb je de luxe om een weekend te niksen? Binge dan een leuke nieuwe serie zoals deze: Inventing Anna. 

Deze nieuwe mini-serie van Shonda Rhimes (producent van o.a. Grey’s Anatomy, Bridgerton en How to get away with murder) staan as we speak op nr. 1 in Nederland. De serie gaat over het waargebeurde en super bizarre verhaal van Anna Delvey die zo’n vijf jaar geleden de complete New Yorkse society op z’n kop zette. Julia Garner (ook bekend van Ozark) speelt de sterren van de hemel in de hoofdrol.

Bonus tip: denk je aan chillen, dan denk je niet meteen aan regels. Toch is er één regel die ik je mee wil geven: verban de telefoons uit de slaapkamer. Waarom? Dat vertel ik je graag in de Digital detox.

Long story short: maak die slaapkamer nog gezelliger en maak er je eigen hide out van. Zo kun je je heerlijk terugtrekken als dat even nodig is. Want het is super relaxt dat 'de wereld weer opengaat' natuurlijk, maar juist als alles straks weer mag, is het goed balans te houden en af en toe de rust op te zoeken.
 

Mariko Naber

Auteur - Mariko Naber
Mariko is het happy brain achter Happlify. Samen met partner Mark runt ze Sell your stuff online, branding agency Loaded ink BNO en Atelier Naber. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice 💛

Laat hier iets vrolijks achter

Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Zoeken